SIM-kort för fjärrstyrning

Val av SIM-kort för fjärrstyrning

För att använda våra fjärrstyrda reläer och brytare så krävs det ett SIM-kort, kontantkort fungerar bra. Många operatörer erbjuder gratis kontantkort, men som sedan behöver laddas en gång för att aktiveras och sedan laddas en gång per år för att kontantkortet ska fortsätta att vara aktiverat. Detta kan dock skilja sig lite mellan olika operatörer. Vi rekommenderar Telia eftersom de har bra täckning i hela landet och alla produktions tester är gjorda med dem, men självklart kan man använda vilken operatör man vill. Telia kontantkort går att beställa gratis på Telias hemsida, direktlänk.

Kontantkort eller abonnemang?

Det går bra att använda kontantkort eller abonnemang i våra fjärrstyrda enheter. Kontantkort brukar kunna vara ett billigare alternativ då det inte brukar vara en månadskostnad som de flesta abonnemang, nackdelen kan vara att kontantkortet måste laddas en gång per år för att fortsatt vara aktiverat, vilket man behöver hålla reda på så man inte glömmer det. Det finns även speciella abonnemang för just fjärrstyrda enheter som garanterar att alla SMS och samtal går fram utan fördröjning för krävande applikationer.

Typ av SIM-kort?

Våra fjärrstyrda GSM-enheter använder sig antingen av SIM-korts typ "Micro-SIM" eller "Mini-SIM". De flesta operatörer tillhandahåller ett "multi" SIM-kort som är förskurit så man kan trycka ut alla olika storlekar.